A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a kezdet évfordulójára emlékezett

2014.11.10 | Szerző:

1914. október 20-án indult az egyetemi jogászképzés a Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetemen. A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a kezdet évfordulójára emlékezett 2014. november 6-7. napján.

A centenáriumi rendezvény keretében november 6-án kiállítás nyílt a Társadalomtudományi Könyvtárban A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar 100 éve – 1914-2014 címmel, ahol az érdeklődők tablókon tájékozódhatnak a kar kiemelkedő jogászprofesszorainak munkásságáról és korabeli okiratokat, tanulmányi füzeteket tekinthetnek meg.

November 7-én ünnepi konferencián idézték fel az elmúlt száz év eseményeit, értékelték a jogászképzés jelenét és jövőbeli fejlődési irányait. A konferencián köszöntőt mondott Prof. Dr. Szabadfalvi József dékán, Prof. Dr. Szilvássy Zoltán a Debreceni Egyetem rektora, Prof. Dr. Fekete Károly a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora, Dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere. Értékes előadásokat tartottak: Prof. Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, Dr. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Prof. Dr. Mezey Barna az ELTE rektora, Dr. Jakab András az MTA TK Jogtudományi Intézetének tudományos tanácsadója, valamint Dr. Balla Lajos a Debreceni Ítélőtábla elnöke.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott az ünnepséghez: november 8-án rendezte a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Centenáriumi Szalagtűző- és Gólyabálját.